Välkommen till min blogg!

Jag vill vara en inspiratör till andra. Jag vill inspirera dig att hitta Din väg i livet, att våga lyssna på ditt hjärta och stå på dig oavsett vad andra tycker. För mig har det varit en lång väg att gå men kan Jag så kan Du.

Jag har letat upp min biologiska mamma i Colombia. För första gången kunde jag spegla mig själv i någon annan. Jag fick möjlighet att tanka på kärlek från den person jag behövde det av mest och läka det hål som funnits med mig på grund av separationen som bebis. Det har aldrig handlat om att hitta en ny mamma men att hitta mig själv genom min biologiska mamma. Vi har idag en fin kontakt men oftast tar historien slut här…

För mig är detta början. Vad händer nu? Vad gör man av alla känslor och längtan till varandra. Hur kan jag förena båda dessa världar till mig och min familjs liv. Följ mig genom min yttre och inre resa tillbaka till Colombia.

#7 Känslan av ”koppling” som barn och om en mors kamp – intervju med Isabell Lindell Warensce

#7 Känslan av ”koppling” som barn och om en mors kamp – intervju med Isabell Lindell Warensce

 
 
00:00 / 01:22:52
 
1X
 

Isabell var med på en av de första återresorna i grupp till Colombia 2007. Efter två veckor in på resan fick hon beskedet om att de hittat hennes mamma. Hon var då 18 år. Hon har under sin barndom vänt sig och pratat med sin mamma och på plats i väntan på hotellet såg hon en kvinna och visste direkt att det var hennes mamma. Det var elva år sedan. Isabells mamma hade länge förhoppningen om att Isabell bara skulle vara på barnhemmet medan modern jobbade, men hon tvingades förstå att hon inte skulle kunna behålla sitt barn. Här berättar Isabell om hur modern har kämpar för ett gott liv för sina barn, och den stora utmaning en mamma möter i Colombia där ensamma mammor som saknar en man får lägre respekt av samhället. Detta har tagit modern genom många utmaningar, men också kärlek och framgång.

#6 Att hitta sina föräldrar – intervju med Sebastian Engqvist

#6 Att hitta sina föräldrar – intervju med Sebastian Engqvist

 
 
00:00 / 00:38:12
 
1X
 

I det här poddavsnittet pratar jag med Sebastian Engqvist som också är adopterad från Colombia. För bara två månader sedan hittade han sina biologiska föräldrar.

#5 Tillbaka i Sverige

#5 Tillbaka i Sverige

 
 
00:00 / 00:59:21
 
1X
 
Nu har jag varit hemma i drygt en vecka. Jag och Lena samtalar och reflekterar om resan och våra starka intryck från barnhemmet Cran i Bogota.
 
https://www.icbf.gov.co/bienestar/proteccion/programa-adopciones/busqueda-de-origenes
 

#4 Att leva i Colombia – intervju med Lena Hansson

#4 Att leva i Colombia – intervju med Lena Hansson

 
 
00:00 / 01:04:50
 
1X
 

I detta avsnitt är det fokus på Lena Hansson som snart bott i Colombia och Bogota i 5 år. Lena jobbar som författare och journalist och skrivit boken Ett liv utan början där man får följa Åsa som är adopterad från Colombia och åker tillbaka för att hitta hennes rötter. Boken är en skönlitterär bok som vuxit fram ur många och långa möten med adopterade, biologiska mödrar och adoptivföräldrar.

#3 Samtal med Gilma

#3 Samtal med Gilma

 
 
00:00 / 00:36:00
 
1X
 

Carolina och Lena samtalar med Gilma om hennes upplevelse om bokmässan, intervjuer och television de senaste dagarna. Vi får också följa med tillbaka då hon var 15 år gammal och blev gravid med Carolina.

Lyssna på P1 dokumentär – Jag lämnade bort min dotter

 

#2 Bokmässan i Bogota

#2 Bokmässan i Bogota

 
 
00:00 / 01:02:28
 
1X
 

Nu är jag på plats i Colombia Bogota hos min vän och kollega Lena Hansson som var med och faciliterade samtalet på bokmässan. Vi reflekterar och pratar om vad som hände under presentationen.

#1 Välkommen! Tillbaka till Colombia

#1 Välkommen! Tillbaka till Colombia

 
 
00:00 / 00:15:34
 
1X
 

Detta är det första avsnittet av min nya podcast Kom ihåg vem du är! Titeln syftar till att jag tänker att vi är så många därute som glömt vem vi är, på riktigt. Vad vi tycker, känner, älskar och vill göra. Vi behöver komma i kontakt med oss själva på nytt och stänga av allt yttre brus om vem andra tycker vi ska vara. Jag fann mig själv i min återförening med min biologiska mamma. Min podd kommer handlar om vad som händer efter mötet, hur förenar man dessa två världar.

Manifestera din kraft- LifeSpider System

Manifestera din kraft- LifeSpider System

En dag för kropp och själ!

Känner du att du har en större potential än vad du får utlopp för? LifeSpider System handlar om att leda sig själv till sitt kraftfullaste jag.

Njut av att vara med dig själv i en unik miljö med gemenskap och värme, hälsosam mat, yogapass, meditation och workshops för handlingskraft och framgång!

Ge dig själv den bästa starten på 2018.

LifeSpider System är ett självledarskapsprogram som ger dig verktyg, insikter och handlingskraft. Värdarna för dagen är LifeSpider coacher som har gedigen erfarenhet av personlig utveckling och hälsa.

Välkomna!

Carolina Skyldberg, Hanna Norlin och Adela Carlsson

Plats: Anemone Spa, Hökerum
Tid: 28 januari 9-16
Pris: 1295:-
Ingår:samliga kursmoment, lunch, fika och spa.
Att förstå vem jag är!

Att förstå vem jag är!

Efter mitt andra besök till mitt hemland kastades allt omkull. Jag vantrivdes på mitt arbete men jag hade ingen aning om vad jag ville göra istället. Skulle jag, precis som min mamma, arbeta som frisör? Som liten älskade jag mina dockor som hade långt fint hår…men jag älskade också att klippa dem med en förhoppning om att håret skulle växa ut. Det slutade med att alla mina dockor var snaggade.

Jag började kolla upp vad det skulle innebära att utbilda mig till frisör. Men jag hade ju studerat i nästan fem år och hade ingen lust att utöka mina studieskulder ännu mer. Samtidigt började jag förstå var min längtan efter att vara egen företagare kom ifrån. Gilma hade i perioder varit egen och hennes dröm var ha en egen frisörsalong.

Idag är jag egen företagare och jag njuter varenda dag över min frihet och att få bestämma själv. Jag skapar mitt egna sätt att vara företagare utifrån mina värderingar, frihet, balans mellan arbete och privatliv samt hälsa.

Adoption Låta Själen Läka

Adoption Låta Själen Läka

Nu är det klart! Min debutbok Adoption Låta Själen Läka kommer att släppas i Colombia i början av 2018. En tanke som funnits med mig länge men som nu blir verklighet. Jag har hittat ett förlag som ska ge ut boken och jag kommer medverka på Bokmässan i Bogotá i april och få möjligheten att presentera min bok. Jag vet nu kraften i de tankar man tänker. Jag säger ofta till min dotter, ”Det blir som du tänker”. 

Som alltid när jag gör något följer jag min intention. Min intention är att lyfta fram den biologiska mammans röst. Hon som har fått leva med skulden och skammen för att hon lämnat bort sitt barn. Det är dags att öppna upp en debatt i Latinamerika och förhoppningsvis arbeta för en bättre situation för kvinnorna i landet. Det finns bara ett sätt att komma ett steg vidare och det är att börja PRATA. 

Carolina Skyldberg

Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.