Välkommen till min blogg & Podd!

Jag vill vara en inspiratör till andra. Jag vill inspirera dig att hitta Din väg i livet, att våga lyssna på ditt hjärta och stå på dig oavsett vad andra tycker. Jag har valt nya sanningar om hur man kan leva. För mig har det varit en lång väg att gå men kan Jag så kan Du.

För att leda andra behöver jag först kunna leda mig själv. Jag tog det stora beslutet om att ta reda på vem jag är genom att leta upp min biologiska mamma i Colombia. För första gången kunde jag spegla mig själv i någon annan. Jag fick möjlighet att tanka på kärlek från den person jag behövde det av mest och läka det hål som funnits med mig på grund av separationen som bebis. Det har aldrig handlat om att hitta en ny mamma men att hitta mig själv genom min biologiska mamma. Vi har idag en fin kontakt men oftast tar historien slut här…För mig är detta början och även för de adopterade som ni kan lyssna på i podden. Frågeställningar som vad händer nu? Vad gör man av alla känslor och längtan till varandra. Hur kan jag förena båda dessa världar? Följ mig på resan som alltid följs av intentionen om att vara sann mot mig själv.

#10 Kom ihåg vem du är

#10 Kom ihåg vem du är

 
 
00:00 / 00:14:16
 
1X
 

Här får du reda på varför min podd heter just Kom ihåg vem du är? Varför är det viktigt att veta vem man är och vilka verktyg kan man använda sig av för att lära känna sig själv bättre. Jag delar med mig av ett av mina bästa tips på att veta att jag är på rätt väg i livet.

Länk till Anemonespa www.anemonespa.se

 

#9 Från Johan till Shrikant

#9 Från Johan till Shrikant

 
 
00:00 / 01:05:42
 
1X
 

I detta poddavsnitt pratar vi om att kunna välja hur och vem man vill identifiera sig själv med. Om att det finns många sätt att ta tillbaka sin identitet på. Shrikant har hittat sitt indiska jag genom språket och kulturen och har idag förenat två världar.

Jag är inte min adoption

Vi sammanstrålade en dag jag och Shrikant, båda en gång adopterade till Sverige. Shrikant från Indien och jag från Colombia. Vi delade många liknande tankar utifrån att vara adopterad. Vi har båda en positiv ingångsvinkel i frågan. Självklart bär vi med oss ett trauma men adoptionen i sig är nog inte hela sanningen till vår upplevelse. Det är fler faktorer genom livet som påverkar oss där vissa erfarenheter kanske förstärker vårt trauma utifrån känslor av ensamhet, separationsångest osv. Shrikant fick mig att se på adoption på ett nytt sätt. När vi säger att vi är adopterade då hamnar vi i ett fack där andra får en rättighet att ställa alla personliga frågor om vår bakgrund. Men om vi istället säger att vi kom hit genom en adoptionsprocess så blir upplevelsen en annan. Vi (jag) behöver inte identifiera mig med att vara adopterad, det är bara en del av min resa till där jag står idag och vem jag är. Shrikant säger; ” Jag är indier men uppvuxen i Sverige.” Jag känner nog att jag är svensk men född i Colombia. Vi har olika sanningar vi bär med oss.

Det du tänker det får du!

Den här veckan har varit rolig, annorlunda och händelserik.  Roliga jobb och spännande projekt! Allt det som finns i vårt liv har vi själva skapat. Jag tror inte på att saker bara händer. Jag tror att jag själv är medskapare. Allt börjar med en tanke, en idé. Exempelvis Steve Jobs, medgrundaren till Apple. Steve visualiserade att alla människor skulle ha en telefon eller teknisk apparat med ett äpple på. Idag är det verklighet. Tankar tillräckligt många gånger blir en tro! Jag har upplevt skillnaden av att tänka negativa tankar om mig själv till att idag tänka positiva, storslagna tankar om mig själv…och WOW vilken skillnad det blev! Det gäller att börja öva, skriva ned, vara uppmärksam på när den inprogrammerade tanken kommer för att välja bort den och ersätta med en ny positiv. Det känns ovant i början….Det sägs att det tar 21 dagar att skapa en ny vana el rutin och det är faktiskt inte en orimlig tid för att få ett helt nytt resultat i livet. Med samma tankar som du alltid tänkt återskapar du ditt liv precis som det redan är. Nya tankar ny tro. 

Annat sätt att leva!

I juni gick flyttlasset till landet. Dock inte så långt avståndsmässigt men långt ifrån vårt gamla liv. Min intention är att skapa ett annat sätt att leva med syfte att få mer tid tillsammans men också att komma närmare naturen och en mindre stressfri vardag. Hjärtat tog oss till en idyllisk plats, snarlik Bullerbyn med ett tjugotal faluröda hus längs vägen där fåren och hästarna går utanför fönstret i hagarna.  Min hjärna har inte riktigt fattat vad som hänt. Hur hamnade jag här? Jag är långt utanför min komfortzon, kastar mig i nya utmaningar varje dag…Men när jag ser på barnen, springa runt i sina stövlar, hjälper sin storasyster med olika hästbestyr så känner jag i mitt hjärta att det är rätt beslut. Vi har skapat oss en oas, här kan jag bara vara, gå 10 m till gårdshuset för att jobba, ta en ridtur under dagen, precis så som jag vill ha det. 

Ny realityserie om att följa sina drömmar!

Hoppas inte någon har missat den nya härliga realityserien Kalle och Britas sex liv. Den handlade ju inte alls om deras SEX liv vilket jag trodde från början…;0) hahaha utan om att följa sina drömmar. De har valt ut sex olika människor som valt ett helt annat liv utanför livets ekorrhjul.  Jag älskar alla frågeställningar som lyfts fram om hur man vill leva och tydligheten om alla invanda mönster vi lever bara för att normen säger att det är ”normalt”. Jag har alltid ställt mig dessa frågor och kanske framförallt efter jag fått barn. Det kan inte vara meningen att vi skaffar barn för att sedan förvara dem mestadels av tiden på olika institutioner och när vi ska umgås är vi alla bara trötta och sura….
Jag har valt att kliva av hjulet. Jag har valt ett annat sätt att leva men framförallt en annan sanning om hur man kan leva. Det första man behöver göra är att välja en ny sanning som passar bättre in på mig, min familj och våra värderingar och inte en sanning som andra människor och samhället väljer åt mig. Tro mig det är inte lätt…prova bara att borsta tänderna varje morgon med andra handen än den du brukar, visst känns det ovant och konstigt i alla fall till en början…
Följ gärna med hur jag skapar ett annat sätt att leva…..från stort till smått men hela tiden utifrån en intention om att få mer tid tillsammans som familj och mer livskvalité.

Vad betyder Yogan för mig?

 

 

Annemone spa17194 med rullande

”Yogan är en väg att förstå vem du är och vad du mår bra av. I grund och botten handlar yoga om att förädla sin förmåga att vara uppmärksam och kunna ha sinnesnärvaro i livets alla situationer och skeenden. Yoga har som mål att skapa en ökad självkännedom och medvetenhet vilket leder till att man får större självinsikt och kan respektera och integreras i omgivningen och omvärlden utan att tappa fotfästet.”

Anemonespa

Det var inte så längesedan jag inte visste vem jag var….. En känsla infann sig ofta att jag stod utanför mig själv, att jag inte visste vad jag tyckte, värderade eller vad som var viktigt för mig. Jag lyssnade mer på vad omgivningen tyckte.

Idag leder och instruerar jag andra i bland annat Yin Yoga på vackra Anemonespa samt på ett gym. Min intentionen är att få andra att få kontakt med sig själva och vem de är. Där på mattan märker jag att det händer någonting, där på mattan där vi skalar av allt annat yttre, där på mattan där vi bara får vara oss själva tillsammans med vårt andetag utan krav på att prestera någonting. Jag kan nästan känna på energin som fylls i rummet, en energi som är så olik allt annat utanför yoga salen. Vi tillåts att bara få vara med oss själva för oss själva. Det är just där det händer….Yogan har varit ett verktyg för mig att leva i min essens, att ha kontakt med vem jag är, min själ och mina rötter.              
 Namaste <3
                                                                                                                                                 

 

 

 

 

DE ENSAMMA- en dokumentär om hur det är att vara adopterad
I somras visades dokumentären De ensamma av Osmond Karim igen på SVT. Den visades för första gången på SVT i april 2017. Det kändes så viktigt att dokumentären verkligen blev av och särskilt när jag vet hur produktionsbolaget fick kämpa så hårt med att få igenom den. Jag fick fantastiskt fin feedback från många olika håll av adopterade som tackade för att jag satte ord på hur de upplevt det. Det kändes så meningsfullt och viktigt. 

Men vad hände sedan? Jag hade verkligen förväntat mig att detta var början på en debatt om ett viktigt ämne, där rösterna innan inte kommit från de adopterade vilket det nu gjorde. Jag kände mig tom och gör fortfarande. Varför? Varför är detta ämne så jobbigt att prata om? Varför uppstår det ofta två sidor, en för och en emot? Varför kan vi inte välja att se alla nyanserna där emellan och tillåta oss att erkänna att det är en komplex fråga där det inte finns något rätt svar. Som adopterad har vi rätt att bära på vår egen sanning utan att bli ifrågasatta. 

Att så små frön för att sedan kunna slå rot

Nu under ett bra tag har ni kunnat följa mig, först på plats i Colombia där jag släppt min bok Adoption Låta Själen Läka, deltagit på bokmässan Feria del Libro i Bogotá, intervjuer i tidningen El Tiempo samt TV reportage.

På hemmaplan har jag haft härliga samtal med andra adopterade med olika bakgrund men gemensamt att de också har hittat sin biologiska familj.  Efter mötet och återförening uppstår utmaningen med att få ihop de båda familjerna och de olika världarna. Sebastian som alldeles nyligen fått kontakt med sin mamma och sin pappa. Isabelle som träffade sin mamma redan när hon var arton år och hunnit igenom flera olika konstellationer och faser i deras relation. Vidya som har haft hjälp av musiken i sin process och för ett år sedan hittade sin biologiska mamma i Indien och som i somras var och besökte Vidya under tre veckor. Vi har alla vår unika historia och resa genom livet men jag slås av hur mycket jag har gillat att träffa och prata med andra adopterade. Aldrig tidigare har jag känt någon lust i att umgås med andra adopterade, varför skulle vi ha något gemensamt bara för att vi råkar vara adopterade? Men nu känner jag en otrolig samhörighet med dem och med deras historia.

Nyligen fick jag en återkoppling på försäljningen på min bok från förlaget, vilket jag hade ganska stora förhoppningar om, eftersom det senaste beskedet innan jag lämnade Colombia var att min bok toppade listan över en av de mest sålda böckerna från mitt förlag under bokmässan, men det var en ganska blygsam siffra som jag tog emot….

Det är svårt att sitta på andra sidan jorden och inte kunna påverka försäljningen nämnvärt utan bara ha tillit till att det på något sätt löser sig….Jag kan inte påverka här, jag kan inte vara där och prata om ämnet el anordna föreläsningar…men å andra sidan har det aldrig handlat om att sälja böcker utan att öppna upp ett ämne som är väldigt tabu att prata om i Colombia. En kvinna på barnhemmet Cran sa att adoptionsfrågan är som ett öppet sår i samhället som ingen vågar prata om…Jag får bara hoppas att vi har lyckats så små små frön lite här och där och att det behöver tid innan det tar fäste och kan slå rot…

#8 Med musiken som verktyg – intervju med Vidya Liselott Sundberg

#8 Med musiken som verktyg – intervju med Vidya Liselott Sundberg

 
 
00:00 / 01:03:17
 
1X
 
Jag träffar Vidya Liselott Sundberg, adopterad från Indien och kom till Sverige som 3 mån bebis. Vidya har genom musiken hittat sitt sätt att uttrycka sig och hennes känslor kring adoptionen. För 1 år sedan hittade Vidya sin biologiska mamma efter 2 års sökande… Det visade sig att hon var en välutbildad kvinna med en otrolig drivkraft.

Carolina Skyldberg

Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#803) Some of the aliases you requested do not exist: adoptionlatasjalenlaka
Type: OAuthException
Code: 803
Please refer to our Error Message Reference.