Efter mitt andra besök till mitt hemland kastades allt omkull. Jag vantrivdes på mitt arbete men jag hade ingen aning om vad jag ville göra istället. Skulle jag, precis som min mamma, arbeta som frisör? Som liten älskade jag mina dockor som hade långt fint hår…men jag älskade också att klippa dem med en förhoppning om att håret skulle växa ut. Det slutade med att alla mina dockor var snaggade.

Jag började kolla upp vad det skulle innebära att utbilda mig till frisör. Men jag hade ju studerat i nästan fem år och hade ingen lust att utöka mina studieskulder ännu mer. Samtidigt började jag förstå var min längtan efter att vara egen företagare kom ifrån. Gilma hade i perioder varit egen och hennes dröm var ha en egen frisörsalong.

Idag är jag egen företagare och jag njuter varenda dag över min frihet och att få bestämma själv. Jag skapar mitt egna sätt att vara företagare utifrån mina värderingar, frihet, balans mellan arbete och privatliv samt hälsa.