Den här gången tog jag med mig den svenska kulturen till Colombia. Med två små barn var boendet prio. Jag hyrde en lägenhet via airbnb i norra Bogota. Jag känner till den täta trafiken och ville bo nära ett grönområde. “Nära” är ett relativt begrepp i Bogota men så nära som möjligt. Att det dessutom fanns en pool i huset var en positiv sak, då har man alltid något att göra. Med svensk kultur menar jag att min biologiska mamma som aldrig rört sig i dessa delar av staden, endast i södra delen känner sig som att hon hälsar på mig i Sverige. Vi handlar mat tillsammans och jag lagar svensk mat till barnen och hon lagar lite Colombiansk mat som de får prova. De får ta del av två världar i lagom takt. Priserna i norra Bogota är som i Sverige så vill man handla billigare får man ta sig mer söderut.

Det visade sig att detta område som tillhör El Chicko är mer ett finansområde med mycket företag och mindre utbud av restauranger och caféer. Men väldigt nära till två mindre parker och mataffärer vilket är bra. Vissa dagar hänger vi bara där och sen handling. Jag gillar att känna in atmosfären när man är utomlands och det gör man verkligen i parker, där föräldrar, barn och hundar samspelar. Vi använder oss frikostigt av Uber, en app som man beställer snabb färd dit man vill åka. Bilen kommer inom 2-5 minuter och kostar runt 30 kr för att ta sig en bra bit i staden. Du lägger in kortuppgifter och behöver därav inte ha några pengar tillgängligt. Inom kort avstånd har vi nära till parque 93 som är en mindre park med lekplats för barn och omringat av restauranger och café. Det finns restauranger som är speciellt inriktade på barn exempelvis Salto de Angel. Åt andra hållet ligger parque de Virrey som också är ett lugnt område i en stor park. Mysiga ställen att äta och fika på och dessutom en del lekplatser samt uteträning för vuxna.